Direktlänk till inlägg 14 augusti 2012
I fredags när jag hade middag för tjejerna så gjorde jag en vegetarisk lasagne med getost, bladspenat och soltorkade tomater. Oj vilken hit det blev! Så idag fick jag göra den igen åt mamma och pappa och det blev åter igen en stor hit. Få ingredienser och väldigt lätt att göra. Så självklart måste jag dela med mig av receptet jag hittade på en blogg. Det är denna tjej som har receptet, kika in på hennes matblogg här!
Till fyra portioner
200 g färska lasagneplattor
400 g fryst bladspenat
1 stor gul lök
200 g chèvre
2 dl crème fraîche
2 dl gräddmjölk (hälften mjölk, hälften grädde)
0,5 dl strimlade soltorkade tomater i olja (avrunna)
1 tsk torkad eller fryst basilika
salt, peppar
ca 50 g riven lagrad ost
Sätt ugnen på 200°c. Tina bladspenaten. Skala och hacka löken. Fräs den och bladspenaten i lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt lite salt och svartpeppar. Mosa chèvreosten och blanda med crème fraîche och 1 dl av gräddmjölken. Rör ner de soltorkade tomaterna i ostsåsen. Krydda med basilika.
Varva lasagneplattor, spenatfräs och ostsås i en ugnsform. Avsluta med ett lager ostsås. Häll resten av gräddmjölken i kanten på formen, så att inte lasagneplattorna blir torra. Toppa med lite extra riven ost. Sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera med en sallad och eventuellt lite bröd.
/malin..
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
|||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|